hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. szeptember. 25., vasárnap - Eufrozina, Kende.
hirdetés

Söripar

Új alkoholmentes sörrel rukkolt elő a Dreher

A citrom, gránátalma, pomelo–grapefruit és meggy–szeder ízesítések mellett maracuja–sárgadinnye ízesítésű variánssal egészül ki az alkoholmentes termékcsalád.

Továbbra is dinamikusan nő az ízesített, alkoholmentes sörök piaca, mind volumenben, mind pedig a fogyasztók számában. A kategória már több mint 5 százalékát adja a teljes kiskereskedelmi sörpiacnak és ez a szám várhatóan tovább emelkedik a következő években1.

A citrom, gránátalma, pomelo–grapefruit és meggy–szeder ízesítések mellett mostantól maracuja–sárgadinnye ízvariánssal bővül tovább a Dreher 24 0,0% alkoholtartalmú portfóliója.

A Dreher Sörgyárak elkötelezett a felelős alkoholfogyasztás mellett, amelyet a 13 éve futó Ésszel iszom programjával is támogat. A 2009-ben indított kezdeményezés célja, hogy változatos eszközökkel és üzenetekkel kezdeményezzen párbeszédet.

A felelős alkoholfogyasztás elvét támogatja az is, hogy a vállalat alkoholmentes alternatívákat is kínál fogyasztóinak, így folyamatosan bővíti az alkoholmentes portfólióját, hogy 2030-ra termékválasztékának 20%-a alkoholmentes termékekből álljon.

Az új ízvariáns 0,5 l dobozokban április közepétől érhető el a boltok polcain.


1 Forrás: NielsenIQ Kiskereskedelmi Index – Teljes Magyarország benzinkutakkal és dohányboltokkal, az ízesített alkoholmentes sörök mennyiségi eladásai alapján, 2020 vs 2021, a Dreher Sörgyárak Zrt. részére szállított adatok alapján.

KANTAR Hoffman, Fogyasztói Tracking, havi alkoholfogyasztók 2021 vs 2020 (n=14000), ízesített alkoholmentes sörfogyasztók köre.

 
(forrás: Store Insider)

Legfontosabb cikkeink

A dán ellenzék által is bírált javaslatról az egészségügyi miniszter jelentette ki, hogy megvalósíthatatlan.

Befejezéséhez közeledik a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár területén zajló, közel tízmilliárd forint értékű fejlesztés, amelyet 2021 elején kezdett meg a Continental Dohányipari Zrt.

Öt napon keresztül, igazán rendhagyó formában népszerűsíti a magyar költészetet a Szerencsejáték Zrt.

hirdetés
hirdetés