hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. szeptember. 25., vasárnap - Eufrozina, Kende.
hirdetés

1,1 milliárdos kár

Illegális cigigyárra csaptak le Érsekújváron

Illegális cigarettákat gyártó üzemre csaptak le a szlovák pénzügyőrök Érsekújváron, több mint negyven személyt vettek őrizetbe.

Még februárban hajtotta végre a Kuriér fedőnevű akciót a szlovák pénzügyőrség emberei. Érsekújváron, az egykori szódagyár épületében közel 17 tonna dohányárura, négymillió szál cigarettára és további selejtárura bukkantak a nyomozók – írja a Paraméter.sk a Noviny.sk híradása nyomán.

A csarnokban két gyártósoron folyt a munka, s jelzavarót is működtettek, nehogy lebukjanak. Végül összesen 42 személyt vettek őrizetbe, közülük öten vizsgálati fogságba kerültek. A 42 személyből több mint harminc külföldi, többségében ukránok, akik váltásban a nap 24 órájában dolgoztak a gyártósoron.

Nyárasdon egy kamionra csapott le a szlovák pénzügyőrség. A járműben megközelítőleg félmillió szál jelöletlen cigarettát találtak.

A két ügyben összesen hárommillió euró (1,1 milliárd forint) értékben érte kár a szlovák költségvetést, az elkövetőkre 3-8 év szabadságvesztés várhat.

(forrás: Parameter)

Legfontosabb cikkeink

A dán ellenzék által is bírált javaslatról az egészségügyi miniszter jelentette ki, hogy megvalósíthatatlan.

Befejezéséhez közeledik a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár területén zajló, közel tízmilliárd forint értékű fejlesztés, amelyet 2021 elején kezdett meg a Continental Dohányipari Zrt.

Öt napon keresztül, igazán rendhagyó formában népszerűsíti a magyar költészetet a Szerencsejáték Zrt.

hirdetés
hirdetés