hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. szeptember. 25., vasárnap - Eufrozina, Kende.
hirdetés

Közösségi média mint forrás

A brit dohányosok közel háromnegyede vett feketepiaci cigarettát 2020-ban

Valamivel kevesebben azt nyilatkozták, nincsenek erkölcsi fenntartásaik azzal, hogy illegális forrásból szerzik a pöfékelnivalót.

A Talking Retail szaklap által közölt közölt friss felmérés szerint az Egyesült Királyságban a dohányosok közel háromnegyede (71 százalék) vásárolt illegális dohányárut az elmúlt évben – írja a Tobacco Reporter.

Ez az arány valamivel csökkent 2019-hez képest, amikor ugyanebben a felmérésben a válaszadók 78 százaléka mondta azt, hogy vásárolt illegális dohányt.

Az iparág számára az egyik kihívást az jelenti, hogy kevés fogyasztónak vannak erkölcsi fenntartásai a feketepiaci termékek vásárlásával kapcsolatban. A felmérésben résztvevők 68 százaléka mondta azt, hogy nincs problémája azzal, hogy ilyen módon vásároljon dohányt.

Az angol parlament épülete (Fotó: Földi Bence / Tobacco)

A brit Dohánygyártók Szövetsége (Tobacco Manufacturers Association, TMA) által végzett, 12 000 dohányos megkérdezésével zajlott felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók közel egyötöde (19 százalék) a közösségi oldalakon keresztül vásárolta a tiltott dohányárut.

„Az idei felmérés eredményei pozitív információkat is tartalmaznak: London kivételével az Egyesült Királyság minden régiójában csökkent az illegális dohányt vásárlók száma. (…) A 2021-es eredmények azonban még mindig rávilágítanak arra, hogy az illegális dohánytermékek továbbra is széles körben hozzáférhetőek, valamint arra, hogy sok fogyasztó körében tartja magát az a felfogás, hogy »elfogadható« az illegális dohánytermékek kereskedelme”

– mondta Rupert Lewis, a TMA igazgatója.

(forrás: TobaccoReporter)

Legfontosabb cikkeink

A dán ellenzék által is bírált javaslatról az egészségügyi miniszter jelentette ki, hogy megvalósíthatatlan.

Befejezéséhez közeledik a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár területén zajló, közel tízmilliárd forint értékű fejlesztés, amelyet 2021 elején kezdett meg a Continental Dohányipari Zrt.

Öt napon keresztül, igazán rendhagyó formában népszerűsíti a magyar költészetet a Szerencsejáték Zrt.

hirdetés
hirdetés