hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. december. 03., szombat - Ferenc, Olívia.
hirdetés

Mikepércs

330 kiló dohányt tárolt az udvarán, most vádat emeltek ellene

A Debreceni Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki eladási szándékkal több mint háromszáz kilogramm vágott dohányt tárolt a lakásán – írta szerdán az Ügyészség.hu.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2020. szeptember 2-án jövedéki ellenőrzést tartott a vádlott mikepércsi lakóhelyén, ahol a házhoz tartozó melléképületben nejlonzsákokba csomagolva közel 330 kg fogyasztási dohányt találtak. A férfi ennek eredetét, birtoklásának jogszerűségét okirattal igazolni nem tudta, azt a korábbiakban ismeretlen helyen és ismeretlen személytől vásárolta azzal a céllal, hogy a későbbiekben kisebb tételekben, jelentős haszonnal értékesítse.

A NAV a lefoglalt fogyasztási dohányt elkobozta és elrendelte a megsemmisítését. Mindemellett a férfit több mint 26 millió forint jövedéki bírsággal sújtotta, továbbá jövedéki adó és általános forgalmi adó megfizetésére kötelezte. A férfi lakóhelyén tárolt fogyasztási dohány kiskereskedelmi ára meghaladja a 30 millió forintot.

Képünk illusztráció (Fotó: Adobe Stock)

Az ügyben a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a férfi ellen jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Legfontosabb cikkeink

A dán ellenzék által is bírált javaslatról az egészségügyi miniszter jelentette ki, hogy megvalósíthatatlan.

Befejezéséhez közeledik a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár területén zajló, közel tízmilliárd forint értékű fejlesztés, amelyet 2021 elején kezdett meg a Continental Dohányipari Zrt.

Öt napon keresztül, igazán rendhagyó formában népszerűsíti a magyar költészetet a Szerencsejáték Zrt.

hirdetés
hirdetés