hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. december. 03., szombat - Ferenc, Olívia.
hirdetés

Fegyvernek látszó tárggyal

Ugyanaz a férfi követhette el a szegedi és kecskeméti trafikrablásokat

Egy kecskeméti trafikos felismerte a március végi szegedi trafikrablás elkövetőjét.

Amint arról korábban beszámoltunk, március 30-án kiraboltak egy trafikot Szegeden, a rendőrség április elején pedig a lakosság segítségét kérte az elkövető azonosításában. Ezek után a Szeged365-nek nyilatkozott egy kecskeméti trafikban dolgozó hölgy, aki szerint ugyanez a férfi rabolta ki a munkahelyét március 16-án.

Március 16-a volt, ebédidő. Ültem a trafikban, ebédeltem, amikor bejött egy srác, pisztollyal, sállal eltakart arccal, plusz pulcsi, melegítő, sportcipő – pont, mint a nálatok látott videón, csak más volt rajta a ruha”

– magyarázta a kecskeméti trafikban dolgozó nő a portálnak. Mint mondta, a sorsjegyek eltakarták a fegyvernek látszó tárgyat, ezért nem gondolta, hogy rablásról van szó. „Mondtam, nem kötelező a maszk” – emlékezett vissza, erre a narancssárga pulcsis férfi közölte:

Ugye most tudod, mi fog következni?”

Képünk illusztráció (Fotó: Adobe Stock)

A rabló egy szatyorba rakatta a bevételt, majd hátravitte a nőt a trafik raktárába, ahol egy zsugorfólia vizet is követelt. A rabló a helyiségbe akarta zárni a hölgyet, de ez nem jött össze az ajtó kialakítása miatt.

Előre mentünk, megkerestette velem a bejárati ajtó kulcsát és kérte a pánikgombot. Ekkor kezdtem el igazán félni, mert a hátam mögé került a pisztolyával”

– emlékezett vissza a nő, aki meg tudta őrizni a lélekjelenlétét. Tudta, hogy ha átadja a pánikgombot, elveszíti az utolsó kommunikációs eszközét a külvilággal – a telefonját addigra már elvette tőle a rabló –, ezért egy másik kapcsolót, az előző trafikjuk rácsának le- és felengedő gombját adta oda a férfinak.

Az elkövető megpróbálta bezárni a trafik ajtaját, de a trafik alkalmazottja valószínűleg rossz kulcsot adott oda neki. A nő ezekre a pillanatokra már homályosan emlékezett vissza, annyi azonban rémlett neki, hogy egy vásárló próbált bejutni a trafikba, a támadó pedig valószínűleg ekkor távozott. A trafikos hölgy ekkor meglátott egy közelgő járőrautót, kirohant és segítséget kért.

A kecskeméti dohánybolti alkalmazott az interjúval egy időben jelezte a rendőrségnek is, hogy szerinte ugyanaz a személy követte el a két trafikrablást.

(forrás: Szeged365.hu)

Legfontosabb cikkeink

A dán ellenzék által is bírált javaslatról az egészségügyi miniszter jelentette ki, hogy megvalósíthatatlan.

Befejezéséhez közeledik a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár területén zajló, közel tízmilliárd forint értékű fejlesztés, amelyet 2021 elején kezdett meg a Continental Dohányipari Zrt.

Öt napon keresztül, igazán rendhagyó formában népszerűsíti a magyar költészetet a Szerencsejáték Zrt.

hirdetés
hirdetés