hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. szeptember. 25., vasárnap - Eufrozina, Kende.
hirdetés

InterTabac 2022

Úgy tűnik, nem lesznek Covid-korlátozások az InterTabacon

Szinte minden járványügyi korlátozást feloldottak a németországi kereskedelmi kiállítások tekintetében.

Feloldják a Covid-19 járvánnyal kapcsolatos egészségügyi korlátozásokat Németországban. Április eleje óta Észak-Rajna-Vesztfáliában a szervezők korlátozások nélkül tarthatnak kiállításokat, koncerteket és rendezvényeket, amelyeket a nagyközönség számára is megnyitottak. Megszűntek a látogatói korlátozások, valamint a maszkviselésére és az ország „3G” (oltott, tesztelt vagy gyógyult) és szigorúbb „2G” szabályok betartására vonatkozó követelmények.

Sabine Loos, a Messe Dortmundot üzemeltető Westfalenhallen Unternehmensgruppe ügyvezető igazgatója így nyilatkozott a lapunknak is megküldött sajtóközleményben:

Örülünk, hogy azonnali hatállyal ismét nagyszerű, nagynevű szakmai kiállításokkal várhatjuk az embereket, különös tekintettel az olyan nemzetközi csúcseseményekre, mint az InterTabac és az InterSupply. Többé semmi sem akadályozza meg az embereket abban, hogy szemtől-szemben, egy fizikai helyszínen találkozzanak, és ez olyasmi, amit az egész iparág már nagyon várt.”

A Westfalenhallen Unternehmensgruppe azonban továbbra is fenntart néhány alapvető higiéniai intézkedést: a fertőtlenítőszer-adagolók továbbra is a rendezvény egész területén megtalálhatók lesznek, és a kiállítási csarnokokban továbbra is a legmodernebb szellőztetőrendszerek működnek. Sabine Loss folytatta:

Arra kérjük a kiállítókat és a szakmai látogatókat, hogy felelősen viseltessenek egymás iránt és továbbra is tartsák be a távolságtartást. Ezen túlmenően azonban semmilyen korlátozást nem tervezünk.”

Fotó: Wolfgang Helm / InterTabac

Enyhültek a beutazási szabályok is

A látogatók számára a Dortmundba való utazás is kevésbé lesz bonyolult, most, hogy a német kormány jelentősen enyhítette a Németországba való beutazási szabályokat. A világ egyetlen országa sem minősül már Covid-kockázati övezetnek, és a karantén- és regisztrációs kötelezettség szinte teljesen megszűnt.

Az EU-n belülről érkező utazóknak csak azt kell igazolniuk, hogy teljes körűen be vannak oltva, vagy negatív (legfeljebb 48 órával ezelőtti) PCR-teszt eredményt kell felmutatniuk, vagy igazolniuk kell, hogy felgyógyultak a Covid-fertőzésből (amennyiben a fertőzés az elmúlt 90 napban történt). Ami a vakcinákat illeti, Németország minden, az EU-ban engedélyezett vakcinát elfogad: Johnson & Johnson, Moderna, Oxford/AstraZeneca, Pfizer/BioNTech és Novavax. Egy személy akkor tekinthető teljesen beoltottnak, ha legalább két oltási dózist kapott, és az utolsó adag óta legalább 14 nap telt el.

A kiállítás kiállítói és résztvevői az EU-n kívüli országokból is beutazhatnak Németországba. A beoltott utasok számára nincsenek korlátozások. A nem oltott utazóknak igazolniuk kell a kiállításon való részvételüket ahhoz, hogy az utazás szigorúan szükséges üzleti útnak minősüljön. A vízumköteles országokból továbbra is szükség van üzleti vízumra.

A két év kihagyás után visszatérő InterTabac és InterSupply 2022. szeptember 15-17. között lesz a dortmundi Messe Dortmundban.

(forrás: Sajtóközlemény)

Legfontosabb cikkeink

A dán ellenzék által is bírált javaslatról az egészségügyi miniszter jelentette ki, hogy megvalósíthatatlan.

Befejezéséhez közeledik a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár területén zajló, közel tízmilliárd forint értékű fejlesztés, amelyet 2021 elején kezdett meg a Continental Dohányipari Zrt.

Öt napon keresztül, igazán rendhagyó formában népszerűsíti a magyar költészetet a Szerencsejáték Zrt.

hirdetés
hirdetés