hirdetés
ÜDVÖZÖLJÜK A TOBACCO SZAKLAP HONLAPJÁN!
Oldalunkon a Nemzeti Dohányboltok számára készülő tartalmak olvashatók.
2022. szeptember. 25., vasárnap - Eufrozina, Kende.
hirdetés

Vác

Lopott bankkártyával vásárolt a dohányboltokban

A váci rendőrök befejezték annak a 24 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint lopott mindent, amit elért.

Egy váci férfi kezéből kapta ki egy akkor még ismeretlen tettes a pénztárcát 2021. május 16-án. A tárcában talált bankkártyát később többször használta törvénytelen tulajdonosa: cigarettára és alkoholra mintegy 30 ezer forintot költött közértekben, trafikokban.

Hetekkel később több bejelentés érkezett gépkocsiból történt lopásokról, az utastérből elvitt bankkártyákkal fizetni is próbáltak – írta kedden a Police.hu.

A váci nyomozók a bűncselekményekkel egy olyan férfit hoztak összefüggésbe, aki korábban már többször látókörükbe került. A 24 éves verőcei férfit 2021. július 13-án hajnalban fogták el és állították elő. A férfi számláján – gyanújuk szerint – akkor már több vagyon elleni cselekmény is szerepelt. A sorozatlopásokkal gyanúsítható férfit őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta.

Fotó: Police.hu

A 24 éves férfi a terhére rótt bűncselekményeket beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Elmondta, hogy a lopott zsákmányok nagy részét pár ezer forintért eladta, de a bűnös úton szerzett bankkártyával lazán vásárolni ment, ha megéhezett vagy megszomjazott. Zsákmányaiból nagy lábon élt, taxival közlekedett. Állítása szerint szeretné lezárni a múltat, mivel már nagyon zavarják elkövetett bűncselekményei.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg is letartóztatásban lévő, 24 éves férfi ellen a több rendbeli lopás vétségének, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettének, üzletszerűen elkövetett lopás vétségének, valamint lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

(forrás: police.hu)

Legfontosabb cikkeink

A dán ellenzék által is bírált javaslatról az egészségügyi miniszter jelentette ki, hogy megvalósíthatatlan.

Befejezéséhez közeledik a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár területén zajló, közel tízmilliárd forint értékű fejlesztés, amelyet 2021 elején kezdett meg a Continental Dohányipari Zrt.

Öt napon keresztül, igazán rendhagyó formában népszerűsíti a magyar költészetet a Szerencsejáték Zrt.

hirdetés
hirdetés